Team Krimpenerwaard

Alpe d’HuZes ’opgeven is geen optie’

Wat een supermiddag bij FysioFitness Bergambacht die voor ons een Spinningmarathon organiseerde. Heerlijk zomerweer, gezelligheid en een mooie sportieve uitdaging. Instructeurs Mieke en Gertjan hebben er een feestje van gemaakt! En als klap op de vuurpijl een mooie gift van €1.335,- van Anja en Arnold Treure. Zo werd er in 1 middag weer een kleine € 2.000,- opgehaald voor KWF/Alpe d’HuZes.

Ruim 250 kinderen van OBS Kiezel en Kei uit Bergambacht renden vrijdag zoveel mogelijk rondjes op het trapveldje aan de Meidoornstraat.

De kinderen konden worden gesponsord per gelopen rondje of voor een totaalbedrag. De zon scheen volop en langs de lijn was het bijna dringen voor een goed plekje. Er werd gelopen in drie leeftijdscategorieën. Na afloop van elke loop stond er een flesje water en lag er een appel klaar, beschikbaar gesteld door Plus Bergambacht.

Alle kinderen zullen na afloop de bedragen op gaan halen bij de diverse sponsors. De opbrengst komt voor 50% ten goede aan Giro 555 (voor Oekraïne) en voor 50% aan Team Krimpenerwaard, waarvan de volledige opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat.

Team Krimpenerwaard werd vertegenwoordigd door Maurits Mooij en Peter van den Heuvel. Zij doen samen met andere teamleden op 2 juni mee aan Alpe d’HuZes.

Bron: Het Kontakt

Bedankt klanten van Albert Heijn Wiersma Krimpen aan de Lek! In de afgelopen periode is er gul statiegeld gedoneerd aan Alpe d'HuZes/Team Krimpenerwaard. Afgelopen week ontving ons teamlid Carola Noordegraaf een cheque met het mooie bedrag van € 620,75 uit handen van Albert Heijn Wiersma. Door deze actie kan onderzoek naar kanker blijven doorgaan!

En het mooie nieuws is, dit is nog maar een tussenstand! We mogen de actie nog een periode verlengen dus doneer massaal je lege flessen aan Alpe d’Huzes voor Team Krimpenerwaard bij Albert Heijn Wiersma in Krimpen aan de Lek.

Ieder voorjaar is er in de Kringloopwinkel Krimpen aan den IJssel (Binnenweg 5a) een feestelijke bijeenkomst waar aan vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties symbolisch een gift wordt overhandigd. De Kringloop heeft in totaal een bedrag van € 38.000,- (giften 2020) geschonken aan 23 lokale organisaties die dagelijks een bijdrage leveren aan een beter bestaan voor mens en dier.

Ons teamlid Michael Krijgsman ontving in maart een geweldig bedrag van € 2.400,-. voor Alpe d'HuZes/KWF. Namens alle leden van Team Krimpenerwaard ontzettend bedankt voor dit mooie bedrag!!

Maandag 28 december en dinsdag 29 december waren een aantal van onze teamleden te beluisteren en te zien in de RTV Krimpenerwaard Kerstmarathon. Hoor de verhalen van Anneke van Asperen, Wim Rodenburg, Maurits Mooij en Jouke Geurts. Hoe kijken ze terug op het afgelopen jaar en hoe gaan ze in 2021 door met hun Team Krimpenerwaard?

Ook onze teamleden en sponsoren Carola Noordegraaf met haar bedrijf Art to Art en Cor Terlouw van CarTeam Autobedrijf Terlouw vertellen over hun bedrijf en de bijzondere band zie ze hebben met Team Krimpenerwaard. Daarnaast hadden we bijzonder nieuws!

Uitzending gemist? Je kunt de uitzending terugluisteren op de website van RTV Krimpenerwaard: Kerstmarathon RTV Krimpenerwaard 💚

Team Krimpenerwaard heeft donderdag 4 juni -de dag waarop Alpe d’HuZes zou plaatsvinden- niet ongemerkt voorbij laten gaan. In samenwerking met RTV Krimpenerwaard was een dagvullend programma in elkaar gezet. De teamleden waren live te volgen tijdens hun virtuele beklimmingen van de Alpe d'Huez, in een tent voor de radio/tv-studio in Bergambacht. Daarnaast deden leden van het team alle kernen van de Krimpenerwaard aan tijdens een fietstocht waarmee ze 168 kilometer (totale afstand van zes beklimmingen en afdalingen) aflegden. Ook de wandelaars van het team gingen op pad.

Burgemeester
RTV Krimpenerwaard deed de hele dag live verslag via radio en televisie. Tegen het einde van de uitzending schoof burgemeester Roel Cazemier aan in de studio. Hij maakte vorig jaar zelf deel uit van Team Krimpenerwaard, maar moest vanwege trieste familieomstandigheden afzeggen. Cazemier: “Initiatieven zoals vandaag bieden een beetje troost. Het is mooi om te zien dat mensen uit de hele Krimpenerwaard zich inzetten in de strijd tegen kanker. Laten we hopen dat deze vreselijke ziekte in de toekomst in nog meer gevallen dan nu te genezen is.”

Saamhorigheidsklim
De dag werd toepasselijk afgesloten met een ‘saamhorigheidsklim’, in dit geval een gezamenlijke fietstocht door de regio. Rond 18.00 uur werd het hele team moe maar voldaan onthaald bij de RTV-studio.

Team Krimpenerwaard, dat volgend jaar in vrijwel dezelfde bezetting wil afreizen naar Alpe d’HuZes, heeft inmiddels al het indrukwekkende bedrag van 99.000 (!) euro bij elkaar gebracht.

Bron: Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Met zoveel liefde, passie en hartstocht was iedereen bezig zich voor te bereiden op de vijftiende editie van Alpe d’HuZes. Maar … die jubileumeditie wordt in zijn geheel verschoven naar juni 2021. Als Team Krimpenerwaard hebben we alle begrip voor dit besluit. 

We hebben al veel bereikt en we nemen dit allemaal mee naar 2021. Hoe en wat verder, daar informeren we jullie als volgers snel over. Bedankt voor jullie steun tot nu 💚

KRIMPENERWAARD – Juist voordat zij de deelnemers aan het laatste programmaonderdeel gaan trakteren op een gezond stukje fruit blikken Duncan en Arco even terug op de sportmarathon die zij zaterdag organiseerden in samenwerking met sportschool My Health Club in Krimpen aan den IJssel.

“Fantastisch gelopen”, oordelen ze tevreden. “De ontvangst is deze accommodatie was geweldig en we mochten een groot aantal deelnemers verwelkomen.” Rond de 130 sportmannen en -vrouwen om precies te zijn die zich inschreven voor één of meer van de vijf sportieve elementen. Een vier uur durende spinning-marathon bijvoorbeeld of een uurtje X-Core, Body Attack, Body Balance of Body Pump. Stuk voor stuk goed voor het leveren van een individuele sportieve prestatie én voor een bijdrage aan het bedrag dat Team Krimpenerwaard bij elkaar wil brengen voor KWF Kankerbestrijding. Dankzij de inleg van de deelnemers op deze 29ste februari kon er weer zo’n zevenhonderd euro worden bijgeschreven op de teller van het team, die inmiddels op bijna 90.000 euro staat.

De 23 leden van Team Krimpenerwaard die in juni gaan deelnemen aan de beklimming van de Alpe d’Huez trainen niet alleen veel om de 21 legendarische bochten van de puist in de Franse Alpen per fiets of te voet één keer of meermalen te bedwingen, maar ook om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Ze benaderen donateurs en organiseren diverse acties zoals de sportmarathon deze zaterdag in de Krimpense sportschool. Eerder al stond er een succesvolle restaurantactie op het programma waaraan meer dan duizend deelnemers zich tegen betaling lieten verwennen in enkele tientallen restaurants in de Krimpenerwaard en staan er binnenkort nog een spinningmarathon in Bergambacht, een toertocht in samenwerking met de Waardrenner en een loopevenement op het programma. “We hopen op die manier te minste de 100.000 euro te halen.”

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen vijfduizend deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt en geleefd. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In 2020 voor de vijftiende keer. ‘Een puur Nederlands feestje tegen de flanken van een Franse berg’. En dat alles onder het motto ‘Opgeven is geen optie’.

Voor Team Krimperwaard verloopt de inzamelingsactie tot nu toe voorspoedig, nu de beklimming naar de top nog!

Bron: RTV Krimpenerwaard (Martijn Kuiler)

Zaterdag 15 februari vond de sport- en shopmarathon bij Women Sports Only plaats. Voor deze speciale gelegenheid ging de deur van de Schoonhovense vrouwensportschool ook voor mannen open. Het was de hele dag een drukte van belang, waarbij de liefhebbers zich met onder andere bodypump en BBB-power in het zweet werkten. Ondertussen konden bezoekers shoppen en genieten van een hapje en/of drankje. Aan het eind van de middag maakte Team Krimpenerwaard samen met het team van Women Sports Only trots de opbrengst bekend: € 2.100,-.

Bron: Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Vrijdagavond 14 februari was de zwemmarathon in zwembad de Lansingh te Krimpen aan den IJssel. Deelnemers zwommen, gesponsord en wel, zoveel mogelijk baantjes. De activiteit was een samenwerking tussen Julia Hendriks (Team Nederlek) en Carola Noordegraaf (Team Krimpenerwaard).

"Het was een unieke avond", blikt Carola dankbaar terug. "Ruim veertig deelnemers hebben zo'n 2.800 banen gezwommen. Let wel, dat is 70 kilometer (!) De jongste deelnemer was Tao (7), de oudste 65+. Blij zijn we ook met de medewerking van diverse winkeliers en bedrijven. Zo sponsorde De Berekuil mooie medailles voor de deelnemers en zorgde Pascal Sound and Light Events de hele avond voor passende, opzwepende muziek. Het eindresultaat -3.311,80 euro- overtrof alle verwachtingen. Carola: "We hadden vooraf ingezet op 1.000 euro. Dan is het drievoudige een fantastisch resultaat."

Bron: Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Michael Krijgsman kijkt met dankbaarheid terug op een meer dan geslaagde spinnningmarathon in Health Center Krimpenerwaard. De Krimpense sportschool was zaterdag vier uur lang het domein van enkele tientallen sportievelingen, die met hun deelname Michael Krijgsman een hart onder de riem staken.

Het lid van Team Krimpenerwaard weet hoe het is om door kanker te worden getroffen. Na een intensief en bij tijd en wijle slopend behandeltraject is hij nu op de weg terug. "Het is fantastisch als je ziet dat iedereen heel diep gaat en zich in het zweet werkt voor je. Dan voel je je wel gesteund, hoor", aldus de Krimpenaar. Zelf kon hij zich ook bepaald niet verstoppen. Hij kreeg als hoofdpersoon een plekje tussen de instructeurs in op het podium. Daar trapte hij de volle marathon de pedalen rond. "Dat heb ik geweten: het was drie uur lang volle bak en het laatste uur ging er nog een schepje bovenop. De kramp was niet ver weg meer." Gelukkig was er de afterparty, waar iedereen kon proosten op een goede afloop en bovenal een mooie opbrengst voor Michael/Team Krimpenerwaard en dus KWF Kankerbestrijding.

Bron: Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

5000 mensen hebben zich ingeschreven voor de 15e editie van Alpe d’HuZes. Daarmee is de inschrijflimiet voor het evenement bereikt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen alle deelnemers op 4 juni tot maximaal zes keer de Alpe d’Huez om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Inclusief supporters en vrijwilligers die Alpe d’HuZes mogelijk maken, verwacht de organisatie tijdens het evenement ongeveer 15.000 mensen op de Franse alp.

Inmiddels hebben de deelnemers al meer dan vier miljoen euro opgehaald. Dit is een miljoen euro meer dan vorig jaar rond deze tijd. “We zijn erg blij dat er volop interesse is om deel te nemen aan Alpe d’HuZes en dat mensen zich in willen zetten om kankeronderzoek mogelijk te maken,” reageert Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’HuZes. “De grote belangstelling is mooi, maar heeft helaas ook een trieste keerzijde. Kanker is al jaren doodsoorzaak nummer één in Nederland en iedere deelnemer heeft z’n eigen verhaal om de berg te beklimmen.”

Vorig jaar namen ruim 4300 fietsers, hardlopers en wandelaars deel aan Alpe d’HuZes. In totaal haalden zij meer dan 11 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Dit maakt Alpe d’HuZes het grootste fondsenwervende evenement van Nederland. Uniek hierbij is dat het evenement volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers en dat iedere gedoneerde euro voor 100% naar kankeronderzoek gaat.

Bron: www.opgevenisgeenoptie.nl

Wij zijn trots om als Team Krimpenerwaard deel te mogen/kunnen nemen aan de 15e editie Alpe d’HuZes. Ons doel? Zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF om (nog meer) onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker mogelijk te maken!

Om geld in te zamelen voor Alpe d’HuZes organiseerden wij op 16 januari 2020 een restaurantactie in samenwerking met een aantal toonaangevende restaurants in de gemeente Krimpenerwaard. Voor een bedrag van € 30,- kon je een 3-gangendiner (exclusief drankjes) nuttigen bij de deelnemende restaurants. Per couvert gaat er een bedrag van € 20,- als donatie naar de actiepagina van Team Krimpenerwaard voor het Alpe d'HuZes/KWF-fonds.

En onze restaurantactie blijkt een zeer succesvolle traditie! Er schoven op 16 januari maar liefst 1.081 gasten aan in 14 restaurants. Alle teamleden hebben samen met de deelnemende restaurants gezorgd voor een fantastisch bedrag voor de strijd tegen kanker. De restaurantactie heeft in totaal € 21.620,- opgeleverd en met een extra gift van € 1.000,- komt de eindstand van deze actie uit op € 22.620,- Wat een fantastische opbrengst. We kunnen het samenvatten met slechts 1 woord: topavond!

Restaurants uit heel Krimpenerwaard hebben deelgenomen, van Schoonhoven tot Krimpen aan den IJssel en van Haastrecht tot Bergambacht.
Restaurant De LoetArgentijns Restaurant Pampas SteakhouseBrasserie SpringerXanthi Grieks specialiteiten restaurantRestaurant 'Aan de Dijck'Brasserie HOF21Restaurant RiveroTrattoria Casa CaminitaRestaurant BelvédèreEetcafé Plus BreekaEetcafe 't CentrumHet Witte HofRestaurant De ArendshoevePieters Restaurant, bedankt voor julie tomeloze inzet tijdens deze avond. Jullie waren fantastisch!

Wil je een terugblik zien van deze geweldige avond? Bekijk dan het volgende YouTube-filmpje: https://youtu.be/G9uL9O-xftM 

Vrijdagavond 10 januari hield Team Krimpenerwaard haar nieuwjaarsreceptie voor haar sponsoren, samenwerkende restaurants, sportscholen en media. De avond vond plaats bij 'vriend van Team Krimpenerwaard' Da Rodenburg Beauty & Wellness in Bergambacht. In vogelvlucht werd iedereen meegenomen in de acties en plannen van Team Krimpenerwaard. Op deze avond is ook de voorlopige tussenstand van € 49.001,- bekend gemaakt.

Uit handen van Burgemeester Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard en hoofdsponsor WLT liquid & gas loading technology, in de persoon van Bob van Doorn ontvingen de teamleden hun trainingsoutfit. Ook spraken zij alle aanwezige toe en wezen ze op het grote belang van een organisatie zoals Team Krimpenerwaard. Niet alleen om veel geld op te halen voor kankeronderzoek maar ook om iedereen die met deze ziekte te maken heeft een steuntje in de rug te geven. Samengevat een zeer gezellige en geslaagde avond.

Zaterdag 4 januari 2020 mochten Anneke van Asperen en Sybilla Bussink namens Team Krimpenerwaard voor het 2e jaar op rij bij VV Schoonhoven de lunch voor de spelers en alle bezoekers verzorgen. Op de nieuwjaarsreceptie hebben zij tijdens de penalty bokaal vele liters erwtensoep, broodjes worst en glühwein verkocht, met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor Alpe d’HuZes/KWF-fonds.

Dat velen ons team en doel een warm hart toedragen, dat blijkt! De producten voor deze actie zijn volledige gesponsord door winkeliers uit de Krimpenerwaard (PLUS Schoonhoven, Albert Heijn Schoonhoven, Vink Vleeswaren en Wijnhandel Huub Oostendorp). Daarnaast hebben we ook een grote persoonlijke donatie mogen ontvangen. De volledige opbrengst, een totaalbedrag van 850,- euro is overgemaakt aan het goede doel via onze teampagina’s. We kijken terug op een fantastische dag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Van 23 tot 31 december hield RTV Krimpenerwaard de jaarlijkse kerstmarathon. En op 27, 28 en 29 december waren een aantal teamleden van Team Krimpenerwaard te gast in de kerstuitzending van het RTV Krimpenerwaard programma 'De Waard aan Tafel".

Wil je de persoonlijke verhalen en achtergronden van de leden van Team Krimpenerwaard terugluisteren? Klik dan op deze link: Kerstmarathon 2019 RTV Krimpenerwaard

De opbrengst van de wijnactie van Rotary Schoonhoven is dit jaar voor Team Krimpenerwaard, dat zich in juni 2020 voor de derde keer in successie namens de regio in zal zetten tijdens Alpe d'HuZes. De leden van de Rotary selecteerden de wijn zelf: een rode Tempranillo Bobal 2018 uit Spanje en een witte Chenin Sauvignon 2018 uit Zuid-Afrika. De wijn wordt verkocht onder de naam 'Uyt 't Silveren Vat', waarmee wordt verwezen naar de Zilverstad.

De leden staken de handen uit de mouwen om honderden flessen wijn te bottelen en te voorzien van de speciaal ontworpen zilverkleurige etiketten. Aan het einde van een lange avond stonden de dozen klaar om verkocht te worden. Het team hoopt uiteraard op een groot succes, zodat KWF Kankerbestrijding, het doel van Alpe d'HuZes, met een mooi bedrag kan worden verblijd. Maurits Mooij nam namens het team uit handen van Jan Paul Matze (Rotary Schoonhoven) de eerste fles in ontvangst.

Bron: Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Team Krimpenerwaard 2020 is gestart!

Na een inspirerende startavond op woensdag 16 oktober heeft zich een nieuwe groep aangemeld voor Team Krimpenerwaard 2020. Het team bestaat uit lopers, fietsers en vrijwilligers.

Er zijn enthousiaste ideeën, mooie en aangrijpende verhalen gedeeld. Iedereen neemt zijn eigen verhaal mee en met elkaar groeit het teamgevoel. Wederom willen we een geweldig bedrag bij elkaar krijgen om ons steentje bij te dragen naar oplossingen voor behandeling en genezing van kanker. Blijf ons volgen!

Back to Top