Team Krimpenerwaard

Alpe d’HuZes ’opgeven is geen optie’

5000 mensen hebben zich ingeschreven voor de 15e editie van Alpe d’HuZes. Daarmee is de inschrijflimiet voor het evenement bereikt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen alle deelnemers op 4 juni tot maximaal zes keer de Alpe d’Huez om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Inclusief supporters en vrijwilligers die Alpe d’HuZes mogelijk maken, verwacht de organisatie tijdens het evenement ongeveer 15.000 mensen op de Franse alp.

Inmiddels hebben de deelnemers al meer dan vier miljoen euro opgehaald. Dit is een miljoen euro meer dan vorig jaar rond deze tijd. “We zijn erg blij dat er volop interesse is om deel te nemen aan Alpe d’HuZes en dat mensen zich in willen zetten om kankeronderzoek mogelijk te maken,” reageert Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’HuZes. “De grote belangstelling is mooi, maar heeft helaas ook een trieste keerzijde. Kanker is al jaren doodsoorzaak nummer één in Nederland en iedere deelnemer heeft z’n eigen verhaal om de berg te beklimmen.”

Vorig jaar namen ruim 4300 fietsers, hardlopers en wandelaars deel aan Alpe d’HuZes. In totaal haalden zij meer dan 11 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Dit maakt Alpe d’HuZes het grootste fondsenwervende evenement van Nederland. Uniek hierbij is dat het evenement volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers en dat iedere gedoneerde euro voor 100% naar kankeronderzoek gaat.

Bron: www.opgevenisgeenoptie.nl

Wij zijn trots om als Team Krimpenerwaard deel te mogen/kunnen nemen aan de 15e editie Alpe d’HuZes. Ons doel? Zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF om (nog meer) onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker mogelijk te maken!

Back to Top