Team Krimpenerwaard

Alpe d’HuZes ’opgeven is geen optie’

Team Krimpenerwaard heeft donderdag 4 juni -de dag waarop Alpe d’HuZes zou plaatsvinden- niet ongemerkt voorbij laten gaan. In samenwerking met RTV Krimpenerwaard was een dagvullend programma in elkaar gezet. De teamleden waren live te volgen tijdens hun virtuele beklimmingen van de Alpe d'Huez, in een tent voor de radio/tv-studio in Bergambacht. Daarnaast deden leden van het team alle kernen van de Krimpenerwaard aan tijdens een fietstocht waarmee ze 168 kilometer (totale afstand van zes beklimmingen en afdalingen) aflegden. Ook de wandelaars van het team gingen op pad.

Burgemeester
RTV Krimpenerwaard deed de hele dag live verslag via radio en televisie. Tegen het einde van de uitzending schoof burgemeester Roel Cazemier aan in de studio. Hij maakte vorig jaar zelf deel uit van Team Krimpenerwaard, maar moest vanwege trieste familieomstandigheden afzeggen. Cazemier: “Initiatieven zoals vandaag bieden een beetje troost. Het is mooi om te zien dat mensen uit de hele Krimpenerwaard zich inzetten in de strijd tegen kanker. Laten we hopen dat deze vreselijke ziekte in de toekomst in nog meer gevallen dan nu te genezen is.”

Saamhorigheidsklim
De dag werd toepasselijk afgesloten met een ‘saamhorigheidsklim’, in dit geval een gezamenlijke fietstocht door de regio. Rond 18.00 uur werd het hele team moe maar voldaan onthaald bij de RTV-studio.

Team Krimpenerwaard, dat volgend jaar in vrijwel dezelfde bezetting wil afreizen naar Alpe d’HuZes, heeft inmiddels al het indrukwekkende bedrag van 99.000 (!) euro bij elkaar gebracht.

Bron: Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Back to Top